Search
Close this search box.

O nama

Luka Zadar d.d.

Luka Zadar d.d. je vodeća tvrtka u upravljanju i razvoju pomorskih terminala na jadranskoj obali, s posebnim naglaskom na teretnu luku Gaženica. Smješteni u povijesnom i strateški važnom gradu Zadru, pružamo sveobuhvatne logističke usluge koje uključuju rukovanje kontejnerima, generalnim teretom, RO-RO operacijama i skladištenje. Naša moderna infrastruktura, visoki standardi operativne učinkovitosti i predanost održivom razvoju osiguravaju da zadovoljimo potrebe naših klijenata i doprinosimo gospodarskom rastu regije.

Položaj

Područje industrijsko-skladišne i teretne luke Gaženica je optimalno situirano u odnosu prema gradu i glavnim prometnim pravcima cestovnog, željezničkog i pomorskog prometa. Cijeli prostor je u morfološkom smislu jedinstvena cjelina koju karakteriziraju naslijeđeni sadržaji.

Luka Zadar je povezana suvremenom autocestom Zadar-tunel Sveti Rok-Bosiljevo-Zagreb, te iz Zagreba autocestom sa svim susjednim europskim državama. Luku Zadar d.d. direktno povezuje četverotračna cesta D424 Zadar dužne 17,6 km (luka Gaženica) – koja se spaja na auto-cestu čvor Zadar II. Luka Gaženica je jedina luka na hrvatskoj obali iz koje specijalni tereti(postolja i propeleri za vjetroelektrane ) mogu biti dalje isporučeni – zahvaljujući tome što se brza cesta spušta izravno u luku, a trenutno je gradnja vjetroelektrana intenzivirana u cijelom priobalju.

Društvo je putem željeznice (linije Lika) povezano s regijom, a iz Zagreba sa svim susjednim europskim zemljama. Linija Lika: Zadar – Knin – Gospić – Karlovac – Zagreb je duga 424 km, maksimalni osovinski tlak iznosi 18 MP., a visina 794 metara.